Error processing SSI file
Perry Knudsen19. februar 1931 – 4. april 2009-04-07

Et af vore skattede medlemmer igennem mange år – trompetisten Perry Knudsen – er død - efter længere tids sygdom. Perry, der var en vidunderlig musiker og showman, startede allerede som 5-årig i Ping Klubben, som stepdanser! Han steppede sig til en 1. præmie i en international konkurrence i Arena i Tivoli – og dette førte bl.a. til en filmrolle, som Amor i ’Flådens blå matroser’ i 1937. Som 11-årig blev Perry optaget i Tivoligarden – og sugede her lærdom til sig, i de næste fem år. Polio satte en stopper for stepdansen i 15-16-års alderen, men Perry’s ubestridt store musikalitet og og sprudlende humør, bragte ham – via en lærerig periode på Musikkonservatoriet (teori, solfege og harmonilære) – snart ind i flere af datidens populæreste danseorkestre.
Bedst huskes han måske fra tiden med Jørn Grauengaard’s orkester, da de spillede i Rest. Skandia i 50’erne og 60’erne - på 1.sal i Richs-huset på Rådhuspladsen i København. De var – med sangerinderne Inge Østergaard – og senere Lis Bjørnholt og Daimi - det absolut førende danseorkester på den tid. Og det førte snart til mange succesfulde optrædener - såvel på ABC teatret på Frederiksberg – som i Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken – i flere sæsoner. Nu var Daimi, som sangerinde i orkestret, blevet stjerne både i revy og på film - og Dirch Passer udødeliggjorde flere viser – netop i samarbejde med Jørn Grauengaards orkester. Alle husker sikkert Dirch’s udgave af ”Sonny Boy”, hvor Perry starter nummeret med en flot trompetsolo – og Dirch siger: ”Spiller han ikke vidunderligt? Den klang, den volume, den embouchure, den fingersætning! – Gosch!!!....... Det er min søn, kan De ikke se at vi ligner hinanden?? – med mellemrum…”
Perry var desuden en uhyre værdsat og rutineret orkestermusiker, der både beherskede den lettere genre i Svend Nicolaisen’s og Helmer Olesen’s orkestre i Promenadepavillonen i Tivoli – såvel som Big Band-jazzen i så fornemme sammenhænge som Radioens Big Band og Ib Glindemann’s orkester.
Vi vil savne Perry’s drengede smil fremover – med mellemrum….

Æret være dit minde – R.I.P.

Holger

Bisættelsen finder sted onsdag den 15. april fra Ramløse Kirke kl. 13.

Error processing SSI file