Musikernes 100 Mands Forening 1931


Musikernes 100 Mands Forening 1931, eller blot "100-mands Foreningen" i daglig tale, er såvel en fortsættelsessygekasse som en selskabelig forening.
Foreningen optager medlemmer, der på ansøgningstidspunktet er udøvende musiker, sanger eller musikunderviser og under 60 år.
Desuden optages medlemmer, som har faglig eller kollegial/social tilknytning til foreningen (C-medlemmer) uanset alder.

Musikernes 100 Mands Forening 1931
www.100mand.dk

Bengt Roland

(1943 - 2006)

Det er med stor sorg, at vi har modtaget den chokerende meddelelse om at vor nære ven og gode kollega Bengt Roland - pludselig og helt uventet - er død af hjertestop i sit hjem i Helsingør fredag aften den 4. august.

Bengt, der oprindelig var en af de navnkundige ”nitterdrenge” på Helsingør Skibsværft, blev hurtigt indfanget af musikken og allerede i en meget ung alder en utrolig populær trommeslager, sanger og kapelmester for sit eget orkester. Han var udstyret med den uhyre værdifulde evne som musiker, at han samtidig var en fremragende entertainer, som ”gik i folk med træsko på” med sin glade dinner- og dansemusik.

Skønt han selv ofte gav udtryk for, at det ærgrede ham, at han ikke var blevet pianist og ikke havde lært det engelske sprog til fuldkommenhed, blev han bl.a. i kraft af at han altid engagerede de bedste musikere til sit orkester - og selv var meget vellidt og udadvendt - oven i købet med en udpræget forretningssans - et af de mere veletablerede navne indenfor den gren af den danske underholdningsbranche.

Bengt var tillige et decideret friluftsmenneske, der trivedes bedst i ”Åbent landskab” og allerhelst på vandet i sin sin dejlige båd eller på den skønne strandgrund med egen bådebro. Og med hænderne godt skruet på og sit medfødte handelstalent, satte han desuden gennem årene utallige både i stand, som han så kunne sælge videre.

Hans forkærlighed for talemåder, som i hans version måske ikke altid havde den helt korrekte ordlyd, er blevet legendarisk indenfor vennekredsen. Her er nogle få eksempler: ”Jeg glemmer som en elefant!” - ”Det er jo alle sammen Napoleons soldater!” - ”Det hænger over mig, som en varm kartoffel!” - ”Det er roden uden skrue!” - ”Mine tænder løber mig koldt ned af ryggen!” - ”Jeg får krummer i skoene!” og klassikeren ”Så kan de komme fra syv kirketårne!”

Bengt Roland blev kun 62 år og efterlader sig et stort tomrum hos både de nærmeste, familien og alle vennerne. ”Kronborgvalsen” bliver aldrig mere den samme!

Holger