Musikernes 100 Mands Forening 1931


Musikernes 100 Mands Forening 1931, eller blot "100-mands Foreningen" i daglig tale, er såvel en fortsættelsessygekasse som en selskabelig forening.
Foreningen optager medlemmer, der på ansøgningstidspunktet er udøvende musiker, sanger eller musikunderviser og under 60 år.
Desuden optages medlemmer, som har faglig eller kollegial/social tilknytning til foreningen (C-medlemmer) uanset alder.

Musikernes 100 Mands Forening 1931
www.100mand.dk

Kære medlemmer af 100 Mands Foreningen

Hjerteligt tillykke med 75 års jubilæet! - Festen i NIMB blev en meget fin markering af begivenheden. Dette skyldes ikke mindst den fornemme underholdning, der blev de 80 fremmødte (medlemmer og gæster) til del, søndag den 27. august kl. 14 i 'Lumbyesalen'.

Niels 'Guffi' Pallesen spillede sin egen version af Evert Taubes smukke ballade ”Så skimrande var aldrig havet” helt solo på sin kontrabas, med stor virtuositet og indlevelse. George Forbat fortalte kort om ungarsk musik og spillede ”Komm, Zigan, komm, Zigan, spiel mir was vor” fra Kálmán's operette 'Grevinde Maritza' på klaveret med ægte ungarsk nerve. Han blev afløst af vores herlige George Formby-fortolker Ivan Liljebæk, der med sin ukulelebanjo fik forsamlingen til at synge med på ”When I'm Cleaning Windows” og gav os ”I'm Leaning On A Lamppost” som bonusnummer.

Festtalen blev - traditionen tro - holdt af formanden Holger Rønnow, efterfulgt af en speciel jubilæums-udgave af vores slagsang.

Gert Günther indledte 2. afdeling af underholdningsprogrammet, med nogle meget betagende og stemningsfulde toner fra den rumænske folkemusik, på sin panfløjte. Claus Forchhammer tilegnede sin overdådigt flotte udgave af Sidney Bechet's perle ”Petite Fleur” til de to, nyligt afdøde bassister fra foreningens medlemsskare: Viggo Happel og Rudolph - men også til sin hustru pianisten Anette Strauss. Claus blev på klarinetten akkompagneret af Jørn Rasmussen på trommer og ikke mindst af dagens pianist Steen Holkenov, der i hele festens forløb, tryllebandt selkabet, på smukkeste vis, med et righoldigt og varieret taffelmusik-repertoire på pianoet, medens vi indtog den lækre frokost-buffet med diverse drikkevarer og efterfølgende kaffe/te & avec, som blev skænket med 'rund hånd'.

Talen for damerne var - til lejligheden - lagt i gode hænder på Niels Jørgen Pedersen fra Thurø ved Svendborg, som hyldede det såkaldte 'svage køn' på klingende fynsk.

I tredje og sidste afdeling af underholdningen, fik vi først Niels 'Flipper' Stuarts varme og gribende version af Walther Schrøders smukke salonstykke ”Klovnens sang”, så der ikke var et øje tørt. Modtageren af 'Bakkens Oscar' for nylig, Bjarne Lisby, havde selv leveret både tekst og musik til sin egen festlige og fornøjelige sang ”Mægtig overvægtig” til eget guitarakkompagnement, hvilket må siges, at være et rigtig fedt nummer. Hø, hø! Ikke mindre fornøjeligt blev det, da Angus Rollo invaderede hele lokalet og fuldstændig 'sparede' klaveret væk, da han på sit uforfalskede skotske modersmål og i en meget levende fortolkning - a capella - fik revet alle med på den populære, traditionelle folkemelodi ”The Wild Rover”. De to 'rosiner i pølseenden' Ida Hartlev og Jan Holmberg, iført harmonika, guitar og lystig sang, sluttede den musikalske rejse af, hvor vi begyndte: med Evert Taube. Vi hørte bl.a.”Rosa på bal”, ”Min älskling, du är som en ros” og ”Havørnsvalsen” med Bjarne Lisbys danske tekst.

En stor tak til alle de medvirkende - som alle er medlemmer af foreningen - for en fremragende indsats og en mindeværdig underholdning til jubilæumsfesten!

Der blev introduceret en ny billedserie ved festen, som jeg har kaldt 'Kun for sjov' og som kommer her på hjemmesiden. Man kunne forestille sig, at medlemmerne fulgte idéen op og i en slags føljeton, kom med andre, supplerende fotos med indsatte, morsomme og måske lidt skrappe eller halvfrække tekster til fælles moro - ikke for at være ondskabsfulde eller fornærme nogen, men 'Kun for sjov'.

Stor jubilæumshilsen

Holger